طراحی کتاب
صفحه آرایی و طراحی به کتاب شما شخصیت، هویت و جذابیت میبخشد. البته به شرطی که با نرم افزار ایندیزاین، به درستی و با رعایت اصول ساختاری، اصول چاپ و به طور حرفهای طراحی شده باشد!
در نگاه اول، ویژگیهای بصری کتاب مخاطب را جذب میکند!
صفحه آرایی حرفهای در کنار محتوای متنی پربار، دو فاکتور بسیار پر اهمیت در موفقیت یک کتاب به حساب میآیند. در مرحله اول ویژگیهای بصری یک کتاب باعث ایجاد انگیزه برای خرید و مطالعه کتابها میشود. بنابرین طراحی درست و حسابی یک کتاب در زمینه جذب مخاطب و سهولت در مطالعه یک کتاب بسیار مهم است.
طراحی و صفحه آرایی کتاب چیه؟!
صفحه آرایی به معنای ایجاد ارتباط منطقی بین اجزای بصری یک محتوا است. به طوری که احساسات مخاطب تحریک شده و او را ترغیب می کند تا محتوا را بررسی کند .در طراحی کتاب، سامان بخشیدن به عناصر باید به نحو اصولی باشد که بیننده با مجموعهای از اطلاعات سازمان یافته و در قالبی مشخص مواجه شود. عناصر یک کتاب باید طوری نظم یابند که محتوای کتاب به آسانی قابل خواندن باشد و خواننده را به پیگیری مطالب ترغیب کند. برای این منظور، معمولا طراح از برخی شیوههای خاص استفاده میکند تا عناصر درون یک کتاب و هر صفحه از آن را نظم بخشد. برای طراحی و صفحه آرایی کتب لازم است که طراحی متخصص و آشنا به اصول صفحه آرایی، طراحی و قوانین چاپ آشنا باشد تا نتیجه مطلوب حاصل شود.
طراحی اصولی یک کتاب شامل چه بخشهایی است؟
شاید در دیدگاه عامه مردم، طراحی یک کتاب فرایندی ساده و کم اهمیت به نظر بیاید و شاید هم برخی کتاب را بی نیاز از ظراحی و صفحه آرایی بدانند! اما واقعیت این است که کتابها نیازمند طراحی شدن هستند و به جزئت میتوان گفت ایجاد فضای مناسب در کتاب با رعایت جذابیتهای بصری بدون ایجاد خستگی در مخاطب حتی در کتابها با حروف چینی به ظاهر ساده امری ضروری است. طراحی کتاب دارای پیچیدگیها و قواعد زیادی است که فقط با داشتن تجربه و توان هنری و توسط افراد مسلط و حرفه ای امکانپذیر است. از نظر استادیو دیزاینچی، طراحی کتاب از سه بخش اصلی تشکیل شده است:
- در مرحله اول، برای داشتن کتابی شکیل و حرفهای قبل از هرکاری میبایست به طراحی قالب کتاب (یونیفرم) پرداخته شود. میتوان گفت بخش اصلی، حیاتی و ضروری طراحی حرفهای یک کتاب، مربوط به طراحی قالب کتاب است که نیاز به ایده باتوجه به محتوای متنی کتاب و اجرای اصولی آن دارد. در واقع هویت و شخصیت کتاب در این مرحله مشخص میشود. قالب کتاب، کلیه جزئیات کتاب (همچون: تعیین ساختار ظاهری، نوع قرارگیری متون و تصاویر، فونتها، آیکونها، مشخصات بصری کتاب، رنگبندی، نحوهی قرار گیری تیترها و میان تیترها، سوتیترها، ویژگیهای ساختاری صفحات ابتدایی و سرفصلها، سر صفحهها و...) و همچنین اصول و تنظیمات مربوط به چاپ (فاصله از عطف و لبههای کاغذ، تنظیمات رنگی متناسب با نوع چاپ و ...) را شامل میشود.
- در مرحله دوم، پس از طراحی قالب، صفحه آرایی کتاب طبق الگوی حاصله از قالب انجام میشود. این مرحله نیز نیاز به تسلط بر کار، دقت و ظرافت ویژه دارد تا در نهایت کتابی پیوسته، هماهنگ و یونیک داشته باشیم.
- در مرحله سوم، پس از طراحی صفحات داخلی کتاب، طراحی جلد کتاب را داریم. جلد کتاب معرف محتوای درون کتاب و بیانگر پیام نویسنده است به همین دلیل باید پس از مشخص شدن قالب و گذراندن مرحله صفحه آرایی، طراحی جلد کتاب آغاز شود. درسته گفته میشه کتاب رو از روی جلد قضاوت نکنیم ولی ناخودآگاه به سمت کتابهایی با جلد زیباتر جذب میشیم. پس متعاقباً طراحی جلد هم بسیار مهم و حساس است و باید حساسیت ویژهای طراحی شود.
ایندیزاین، تخصصیترین نرم افزار طراحی و صفحه آرایی کتاب!
نرم افزار ادوب ایندیزاین (Adobe InDesign) به صورت تخصصی صرفا جهت امور صفحهآرایی و نشر طراحی و تولید شده است و امکانات زیاد و خاصی را برای صفحهآرایی حرفهای در اختیار طراحان قرار میدهد. بدیهی است که این نرم افزار علاوه بر صفحه آرایی کتب در طراحی انواع مختلفی از مجلات، گزارشها، بروشور و کاتالوگها و سایر موارد مشابه نیز کاربرد حرفهای و تخصصی دارد. البته در بسیاری از موارد مشاهده شده است که از نرم افزار ورد (Word) نیز برای صفحه آرایی کتاب ها استفاده میشود! اما به دلیل امکانات اولیه و محدودی که ورد در اختیار کاربر قرار میدهد، صفحه آرایی کتب در نرم افزار ورد (Word) کاری بسیار غیر حرفهای تلقی میشود، چراکه نمیتواند نیازهای طراح و صفحه آرا را برای یک صفحه بندی حرفه ای و خلاقانه تأمین کند.
استادیو دیزاینچی در زمینه صفحه آرایی حرفی برای گفتن دارد!
استادیو دیزاینچی به عنوان مجموعه تخصصی طراحی و صفحهآرایی، آماده ارائه خدمات حرفهای در زمینه طراحی قالب و صفحه آرایی انواع کتابها با موضوعات و ساختارهای متفاوت است. استادیو دیزاینچی با نهایت با دقت و ظرافت، کتابی حرفهای، متناسب با محتوای کتاب، با رعایت کلیه اصول ویژه چاپ (دیجیتال و افست) و متناسب با استانداردهای روز دنیا طراحی میکند. شما میتوانید با خیال راحت صفر تا صد طراحی و صفحه آرایی کتاب خود را به استادیو دیزاینچی بسپارید.
- صفحه آرایی و طراحی مجله یا نشریه
صفحه آرایی مجله/ نشریه، مجموعه کارهای گرافیکی متنوع و متعدد بی حد و مرزی است که توسط خلاقیت و توانایی طراح محدود میشود. هر چقدر تجربه و تخصص طراح در زمینه صفحه آرایی بیشتر باشد؛ میتواند طراحیهای جذابتری را به خلق کند. ساماندهی و ایجاد روابط منطقی بین عناصر نوشتاری (تیتر، سوتیتر، زیرتیتر، میان تیتر، لید و متن) و عناصر تصویری (تصاویر، طرحها، تصویرسازیها، شکلها، نمودارها و …) و فضاهای خالی (فضای منفی/سفید) در دو صفحه مقابل هم، در جهت دستیابی به زیبایی، جذابیت، سهولت در خواندن و ایجاد اشتیاق در خواننده از وظایف صفحه آرایی یک مجله/ نشریه حرفهای است. طراح و صفحه آرای مجله/ نشریه بایستی علاوه بر آشنایی با کلیه اصول و قوائد طراحی مجله/ نشریه، داشتن خلاقیت، مهارت کار با نرم افزار تخصصی صفحه آرایی را نیز داشته باشد تا نتیجه مطلوب، حرفهای، خلاقانه و درعین حال یکپارچه و منظم حاصل شود.
در نگاه اول، ویژگیهای بصری مجله مخاطب را جذب میکند!
وقتی مجلهای را در پیشخوان روزنامهفروشیها یا فروشگاههای تصویرسازی میبینید، چه چیزی توجه شما را جلب میکند؟ درست است! این طراحی و صفحه آرایی حرفهای است که باعث جذب مخاطب و فروش مجلات میشود. به جرئت گفته میشود که مهمترین جنبهی جذابیت یک مجله را گرافیک و صفحه آرایی عالی آن مشخص میکند. این نوعی اصول تبلیغی نیز به شمار میرود و هدف کلی ایجاد انگیزه و اشتیاق جلب توجه مخاطب جهت توجه به محتوای متنی را دنبال میکند.
طراحی اصولی یک مجله/ نشریه شامل چه بخشهایی است؟
امروزه اهمیت طراحی مجلات بر کسی پوشیده نیست، اصلا اگر پروسه ای به اسم طراحی در مجلات وجود خارجی نداشت، عنوان مجله یا نشریه هم در دنیای امروز بی معنا میبود و کسی حاضر به خواندن حجم عظیمی از مطالب پیوسته و خسته کننده نبود! تنها عاملی که باعث شده مجله، مجله بشه همین صفحه آرایی و طراحی گرافیکی یک مجله یا نشریه است. صفحهآرایی مجله/ نشریه اگر چه کاری پیچیده، ذوقی و احساسی است، ولی قانونها و دستورالعملهای تدوین شده و مشخصی نیز دارد که وسط افراد مسلط و حرفه ای انجام میگیرد. استادیو دیزاینچی، پروسه طراحی مجله/ نشریه را به سه بخش اصلی تقسیمبندی کرده است:
- در مرحله اول، برای داشتن مجلهای پیوسته و منظم نیاز به طراحی قالب (یونیفرم) شکیل است تا هویت و ساختار چیدمان محتوای آن مشخص شود. قالب مجله/ نشریه، کلیات طراحی (همچون: گریدبندی، نسبت و میزان فضاهای مثبت و منفی، نوع قرارگیری متون و تصاویر و ارتباط موثر بین آنها، فونتها، رنگبندی پایه، نحوهی قرار گیری تیترها و میان تیترها، سوتیترها، ویژگیهای ساختاری سر صفحهها و شماره صفحات و ...) و همچنین اصول و تنظیمات مربوط به چاپ (فاصله از عطف و لبههای کاغذ، تنظیمات رنگی متناسب با نوع چاپ و ...) را شامل میشود.
- در مرحله دوم، پس از طراحی قالب، مهمترین بخش در طراحی مجله یعنی صفحه آرایی مطرح است. برخلاف کتابها که بحث طراحی قالب مهمترین بخش کار تلقی میشود، در مجلات صفحه آرایی اهمیت بیشتری دارد چراکه در صفحه آرایی مجلات، هر دو صفحه مقابل هم علارغم داشتن پیوستگی با سایر صفحات مجله/ نشریه، به صورت مجزا ایده پردازی و طراحی میشود. طراحان مجلات و نشریات بایستی از سلیقه و خلاقیت بالایی برخوردار باشند و به صورت حرفهای به محیط نرم افزار گرافیکی مربوطه تسلط داشته باشند.
- در مرحله سوم، پس از طراحی صفحات داخلی مجله/ نشریه، طراحی جلد را داریم. جلد مجله ایجادکننده پلی میان ذهن مخاطب و محتوای مجله بوده و برای جذب و جلبتوجه نمودن ابتدایی و به دام انداختن چشم مخاطب طراحی ویژهای را میطلبد. معمولاً در طراحی جلد مجله یا نشریه از یک تصویر واقعی، تصویرسازی، طرح گرافیکی و یا تصویر ترکیبی مرتبط به یکی از عمدهترین و جذابترین مقالات مجله و یا مرتبط با عنوان یا محوریت کلی مجله/ نشریه استفاده میشود که در ترکیب با تیترهای مطالب مهم محتوی طراحی جلد تکمیل میشود. در نشریات بسیار مهم و معتبر در سطح جهانی همچون نشریه Nature، جلد مجله در کلیه شمارههای آن از قالب ثابتی پیروی میکند و فقط تصویر و نوشتههای روی جلد تغییر مییابد. بنابرین مخاطبان این مجلات میتوانند از چندین متر فاصله به سادگی، از میان انبوهی از مجلات، مجله مورد نظر خود را تشخیص دهند و مستقیم به سراغ آن بروند.
ایندیزاین، نرم افزار ویژه صفحه آرایی و طراحی مجلات!
نرم افزار ادوب ایندیزاین (Adobe InDesign) به صورت تخصصی صرفا جهت امور صفحهآرایی و نشر طراحی و تولید شده است و امکانات فوق العاده زیاد و خاصی را برای صفحهآرایی حرفهای در اختیار طراحان قرار میدهد. بدیهی است که این نرم افزار علاوه بر صفحه آرایی مجلات در طراحی انواع مختلفی از کتب، گزارشها، بروشور و کاتالوگها و سایر موارد مشابه نیز کاربرد حرفهای و تخصصی دارد.
استادیو دیزاینچی حرفهای در زمینه صفحه آرایی مجله/ نشریه!
استادیو دیزاینچی به عنوان مجموعه تخصصی در طراحی و صفحهآرایی، آماده ارائه خدمات حرفهای در طراحی و صفحه آرایی انواع مجلات، نشریات و روزنامهها با موضوعات و ساختارهای متفاوت است. از نکات قابل توجه در صفحه آرایی مجلات توسط استادیو دیزاینچی، آشنا بودن تیم دیزاینچی به کلیه اصول و قوانین نشریات دانشجویی و جشنوارههای مختلف نشریات دانشجویی و سابقه فعالیت گسترده این تیم در مدیر مسئولی، سردبیری و طراحی گرافیکی نشریه دانشجویی است. استادیو دیزاینچی با نهایت با دقت و ظرافت، مجلهای حرفهای، متناسب با نوع مجله/ نشریه، با رعایت کلیه اصول ویژه چاپ (دیجیتال و افست) و متناسب با استانداردها طراحی میکند. شما میتوانید با خیال راحت صفر تا صد طراحی و صفحه آرایی مجلات خود را به استادیو دیزاینچی بسپارید.